Σελίδες

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Νέα πρόσκληση στον Σαμαρά

Εφόσον υπάρχει συμφωνία στους στόχους, τότε δεν υπάρχει ταμπού. Γραμμή - γραμμή να συνδιαμορφώσουμε με την αξιωματική αντιπολίτευση το τελικό σχέδιο, ανέφερε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος
Οι χειρισμοί της κυβέρνησης για το Μεσοπρόθεσμο και το Μνημόνιο δεν συνδυάζονται με δημοψήφισμα, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που συνεχίζεται.
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι αυτονόητα διλήμματα δεν τίθενται ποτέ σε δημοψήφισμα, υπενθύμισε ωστόσο ότι ο ίδιος έχει δεσμευθεί για την κατάθεση νόμου που να διέπει τα δημοψηφίσματα ώστε να είναι έτοιμος όποτε χρειαστεί.
Ο κ. Παπανδρέου είπε στους υπουργούς ότι αποτελεί πάγια θέση του ιδίου να δίνεται ο λόγος στον πολίτη "όπου χρειάζεται" και εξάλλου το έθεσε σε εφαρμογή το 2004 με την εκλογή προέδρου του ΠΑΣΟΚ από την βάση.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε στους υπουργούς ότι γι' αυτόν τον λόγο ζήτησε από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, να προχωρήσει με την προετοιμασία του νόμου, προσχέδιο του οποίου θα δοθεί στους υπουργούς, ώστε να συζητηθεί.
Είναι εθνικό καθήκον, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, να πάμε το ταχύτερο δυνατό σε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, πλην τόκων, δηλαδή σε πρωτογενές πλεόνασμα και αυτό θα αποτελέσει καθοριστικό σήμα ότι η Ελλάδα ξεκινά να ελέγχει το υπέρογκο χρέος της.
Ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι κρίσιμες, τόνισε ότι θα πράξουμε το καθήκον μας, ενώ υπογράμμισε ότι είναι καθοριστικό να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: