Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Νίκος Σηφουνάκης: «Τα ακροδεξιά υπολείμματα της Εκκλησίας δεν μπορούν να πολιτεύονται»

Κατά ιεραρχών και κληρικών που καλούν τους πολίτες να μην πληρώσουν στρέφεται ο Νίκος Σηφουνάκης εξαιρώντας τον αρχιεπίσκοπο τον οποίο χαρακτήρισε μετριοπαθή. «Εάν θέλουν να πολιτεύονται να βγάλουν το ράσο και να κατέβουν στο λαό να ζητήσουν ψήφο», δηλώνει χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος

Ο κ. Σηφουνάκης κατηγόρησε τους ιερείς για «λαϊκισμό» ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει επιτέλους σε αυτό τον τόπο αυτά τα υπολείμματα, τα ακροδεξιά που υπάρχουν στην ηγεσία της Εκκλησίας να κατανοήσουν ότι δεν μπορούν να πολιτεύονται».
Επίσης εκτίμησε ότι θα επέλθει διαχωρισμός κράτους - Εκκλησίας κάτι το οποίο όπως ο ίδιος αναφέρει θέλει και η ηγεσία της Εκκλησίας.
Αναφερόμενος μάλιστα και στην επιστολή του μητροπολίτη Μεσογαίας σημείωσε «αν ένας μητροπολίτης εκφράζεται με αυτό τον τρόπο, αντιλαμβάνομαι γιατί ένας ιερέας στη Λήμνο αρχίζει να μιλά για κατοχική κυβέρνηση, ενάντια στο πολιτικό σύστημα που ορίζει τη χώρα, στους Ευρωπαίους που θέλουν να μας πιούν το αίμα και θέλουν να μας παραδώσουν και αυτή τη φορά στους Οθωμανούς, όπως έκαναν το 1453 και τέτοια πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: