Σελίδες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοφανής αναλγησία της Δημοτικής Αρχής. Έκοψαν τη θέρμανση από τα γυμναστήρια του 2ου & 4ου γυμνασίου

Αυτοί οι ίδιοι κατασπατάλησαν πάνω από 50.000 ευρώ για την ανακατασκευή του νέου δημαρχειακού γραφείου.
Αυτοί οι ίδιοι κατασπατάλησαν 46.000 ευρώ για το νέο σπιτάκι του Άη-Βασίλη στην Ονειρούπολη.
Αυτοί οι ίδιοι αφαίρεσαν  ισόποση δημοτική περιουσία 46.000 ευρώ, όταν κατέστρεψαν πριονίζοντας το πάλαι ποτέ σύμβολο της Ονειρούπολης, σπιτάκι του Άη-Βασίλη.
Λουδοβίκεος συμποριφορά, αλλαζονεία, μισσαλοδοξία, εκδικητικότητα της Δημοτικής Αρχής.
Όλα αυτά κρίνονται από τους πολίτες.
Ο καθείς δικαιούται να έχει άποψη και γνώμη.
Υπέρ ή κατά των συγκεκριμμένων επιλογών της Δημοτικής Αρχής, του κ. Χαρακίδη και των 20 δημοτικών του συμβούλων.
Αυτοί οι ίδιοι όμως , δηλαδή ο κ. Χαρακίδης και οι 20 δημοτικοί του σύμβουλοι, είναι σίγουρα υπόλογοι  και εκτεθειμένοι στα μάτια της δραμινής κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων παιδιών.
Έκοψαν τη θέρμανση από τα γυμναστήρια του 2ου & 4ου γυμνασίου, όπου γυμνάζονται και προπονούνται καθημερινά, πάνω από 250 παιδιά ηλικίας 9-12 ετών σε αθλήματα σάλας και πινγκ-πογκ.
Μια κατάπτυστη απόφαση, από μικρόψυχους, ανάλγητους και πολιτικά άθλιους δημοτικούς άρχοντες.
Δεν αξίζει τέτοια αντιμετώπιση η δραμινή νεολαία.

Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για την υποχρέωση του Δήμου να παρέχει στην αθλητιώσα νεολαία ασφαλείς - ικανοποιητικούς όρους και συνθήκες άθλησης και προπόνησης.
Ο αθλητισμός συνιστά κοινωνική ανάγκη, κοινωνικό αγαθό πρώτης προτεραιότητας.
Στην περίπτωση του Δήμου Δράμας η Δημοτική Αρχή, γιά πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, όχι απλά δεν ανταποκρίνεται στα στοιχειώδη καθήκοντά της, αλλά αντιμετωπίζει τον ρόλο της απέναντι στα νέα παιδιά και τον αθλητισμό ως έξοδο πολυτελείας.
Οι αείμνηστοι Μακρής και Δημητριάδης και οι κ.κ. Τζήμας και Μαργαρίτης αντιμετώπιζαν πάντα  τα θέματα άθλησης της δραμινής νεολαίας με ιδιαίτερη ευαισθησία και κατέστησαν τη ΔΡΑΜΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.
Είναι το σύνθημα στο πανώ του Κραχτίδη, που βρίσκεται εκεί 17 χρόνια, αλλα σήμερα είναι καλυμένο.
Είπαμε και άλλες φορές ότι φιλοσοφία λειτουργίας της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι πως ότι δεν είναι δικό μας είναι εχθρικό και το καταστρέφουμε. 
Το ιστορικό του θέματος:
Από δεκαετίας και πλέον στα γυμναστήρια του 2ου & 4ου γυμνασίου προπονούνται αγόρια και κορίτσια σε ακαδημίες συλλόγων βόλεϊ, μπάσκετ και πινγκ-πονγκ.
Κατόπιν συνενοήσεως οι σύλλογοι κατέβαλαν προς τους διευθυντές των σχολείων ετησίως  το ποσό των 200 ευρώ ως συμμετοχή τους στα έξοδα καθαριότητας και φωτισμού.
Αυτά μέχρι φέτος.
Από εποχής Χαρακίδη τα πράγματα αλλάζουν.
Η σχολική επιτροπή, δηλαδή ο Δήμος Δράμας, δηλαδή η Δημοτική Αρχή, δηλαδή ο κ. Χαρακίδης και οι 20 δημοτικοί του σύμβουλοι έκοψαν την θέρμανση, απαιτώντας το ποσό των 2.500 ευρώ από κάθε σύλλογο.
Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό συμβούλιο πριν ένα μήνα από τον κ. Τερζή.
Στο θέμα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπέσας, λέγοντας ότι δεν υφίσταται θέμα.
(Τώρα πως γίνεται να τοποθετείται ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα Αντιδημάρχων ή εντεταλμένων συμβούλων, αυτό ανήκει στη σφαίρα των νέων πολιτικών ηθών που εισάγει η Δημοτική Αρχή του κ. Χαρακίδη)
Χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Σούτος επανέφερε το θέμα ζητώντας από τον Δήμαρχο κ. Χαρακίδη να δώσει οριστική λύση, αφού η θέρμανση παραμένει κλειστή, επαναφέροντας το παλαιό καθεστώς.
Το λόγο πήρε για να απαντήσει ο αναπληρωτής Δημάρχου κ. Μιχαήλ Μπλεκάνης.
Παίρνοντας το γνωστό του ύφος... αναίφερε ότι πρόκειται  για παιδιά "κάποιων" συλλόγων και όχι για παιδιά των σχολείων.!!!
Αναίφερε ότι αυτοί οι σύλλογοι έχουν έσοδα και ότι η χρήση των γυμναστηρίων προκαλεί επιπρόσθετα έξοδα θέρμανσης, τα οποία δεν μπορεί να πληρώσει η σχολική επιτροπή του Δήμου Δράμας.
Τελειώνοντας μάλιστα είπε ότι μερικοί σύλλογοι συμφώνησαν να μην κάνουν χρήση της θέρμανσης!!!, επιχειρώντας έτσι προφανώς να δικαιολογήσει την θέση της Δημοτικής Αρχής.
Ουδείς άλλος από την Δημοτική Αρχή τοποθετήθηκε, συμφωνώντας έτσι με τον κ. Μλεκάνη.
Ο κ. Τερζής απάντησε στον κ. Μλεκάνη και στην θέση της Δημοτικής Αρχής λέγοντας ότι είναι απαράδεκτη η αντιμετώπιση του θέματος από τον Δήμο Δράμας και έκανε λόγο για μεροληπτική στάση απέναντι σε συγκεριμένους συλλόγους.
Αποτέλεσμα:
Δραμινά παιδιά ηλικίας 9-12 ετών είναι αναγκασμένα να γυμνάζονται σε συνθήκες Σιβηρίας.
Προφανείς οι κίνδυνοι για την σωματική τους ακεραιότητα.
Η αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για τον Αθλητισμό και  η συμπεριφορά της απέναντι στα δραμινά παιδιά συνιστούν τα πλέον μελανά σημεία,  της μέχρι τώρα ενδεκάμηνης θητείας της.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΨΑΝ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΙΔΗ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΜΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΗΤΑΝ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ. Ο ΜΛΕΚΑΝΗΣ ΣΕ ΠΟΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ ΑΡΑΓΕ??ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΟΚΟΡΑΚΙ...

Ανώνυμος είπε...

ακομη δεν εβγαλες καταγγελια για την ηττα του ΕΡΜΗ ?να σου πω τι φταιει ?Ο Χαρακιδης φταιει εστησε το ματς και κερδισε ο Γ.Σ.Δραμας

1995 είπε...

ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΗΤΕ ΟΛΑ..ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΠΙΝΚ ΠΟΝΚ ΜΕ ΜΠΟΥΦΑΝ,ΚΑΣΚΟΛ,ΣΚΟΥΦΑΚΙ Κ Γ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΧΙΟΝΟΠΟΛΕΜΟ..Τ ΛΕΤΕ ΡΕ..ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΡΕ..ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ..ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ Κ ΜΕ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΧΡΗΜΤΑ..ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΙΗΤΕ