Σελίδες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Κοσμοσυρροή στο Ωδείο για τον Θωμά Μαργαρίτη




Θωμάς Μαργαρίτης: «Τέλος οι μπαμπούλες, οι πατερούληδες, οι πολιτικοί ευνούχοι, τα ανδρείκελα και οι αχυράνθρωποι που στόχο έχουν μόνο να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα»


Ολόκληρη η πολιτική ομιλία του κ. Θωμά Μαργαρίτη

-  Αγαπητοί εκπρόσωποι του λαού και των Αρχών
- Αγαπητοί σκεπτόμενοι και προβληματισμένοι κάτοικοι του Νομού μας.
Σας ευχαριστώ όλους που ανταποκριθήκατε στο ενωτικό κάλεσμα μου.
Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος από το μέγα πλήθος που κατέκλεισε το Δημοτικό μας Ωδείο ώστε να δημιουργηθεί το αδιαχώρητο.
Βλέπω ότι η αγωνία μου να κάνουμε κάτι ως Νομός, γιατί μέρα με τη μέρα χάνουμε και αυτά τα λίγα που εξασφαλίσαμε από το Αθηνοκεντρικό Κράτος από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα είναι και αγωνία όλων των σκεπτόμενων πολιτών του Νομού μας.
Είναι και προβληματισμός όλων όσων αγαπούν την περιοχή μας και πονούν και θλίβονται για όσα συμβαίνουν και στην Χώρα μας αλλά και στη Δράμα τα τελευταία χρόνια.
Είναι αγωνία και προβληματισμός όλων των υγιώς σκεπτόμενων Δραμινών, που βλέπουν να μην υπάρχει ένα διεκδικητικό πλαίσιο εναρμονισμένο στις ούτως η άλλως δύσκολες οικονομικές συγκυρίες.
Όλων των κατοίκων του Νομού μας που αγωνιούν για το μέλλον της Χώρας μας και του Νομού μας, το μέλλον το δικό τους των παιδιών τους, την οικογένειας τους.


Φίλες και Φίλοι

Η σημερινή εκδήλωση δεν έρχεται να προστεθεί στις τόσες άλλες που έχουν γίνει με πολιτικό περιεχόμενο στον Νομό μας.
Ειλικρινά, και σας μιλώ μέσα από την καρδιά μου, η πρόθεση μου είναι, αυτή η συγκέντρωση να ανοίξει τον δρόμο σε έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας, για την συνεργασία και την συνδιαμόρφωση των αποφάσεων μας.
Συναντίληψης, διαλόγου και ουσιαστικών εφικτών και υλοποιήσιμων αποφάσεων. Πιστεύω ότι ο παραδοσιακός τρόπος άσκησης της Πολιτικής έχει τελειώσει. Η αξιοπιστία, η αποδοχή, το ειδικό βάρος του πολιτικού κόσμου, με ελάχιστες εξαιρέσεις, έχει μηδενιστεί.
Και αυτό αν θέλετε είναι η πιο ήπια εκδοχή αυτού που πιστεύουν και νιώθουν οι έλληνες.
Αγαπητοί φίλοι.
Όλοι εμείς καλούμαστε σήμερα να πληρώσουμε με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο εγκληματικά λάθη 30 ετών.

Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη, δραματική, απίστευτη.
Έχει ξεφύγει προ πολλού από τα όρια μίας διαχείρισης κρίσης.
Η χώρα μας, η Πατρίδα μας, η Ελλάδα μας, έχει απολέσει όχι απλά ένα μέρος, αλλά τολμώ να πω, περισσότερο από το 50% της Εθνικής της κυριαρχίας.
Η διαπιστωμένη αδυναμία και ανικανότητα της Κυβέρνησης, έχει επιδεινώσει τα πράγματα.
* Ποιος άραγε φταίει;
* Έχει η κρίση ονοματεπώνυμο;

Έχω την εντύπωση και θυμηθείτε, ότι για μια ακόμη φορά θα αρκεσθούμε στην μόνιμη επωδό όλων των πολιτικών λόγων:

«όλοι φταίμε», «όλοι είναι ίδιοι», «κάναμε λάθη», «μαζί τα φάγαμε» κλπ.

Πιστέψτε με, ότι αν δεν αποδώσουμε τις πραγματικές ευθύνες σ` αυτούς που πραγματικά φταίνε, και έχουν ονοματεπώνυμο, αν επιτέλους μια φορά έστω και ένας υπαίτιος, να το πω όπως το νιώθω, δεν πάει φυλακή, τίποτα επί της ουσίας δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η κατάσταση στη Χώρα μας είναι δραματική και συνεχώς χειροτερεύει.

Πέραν του σημαντικού τμήματος της Εθνικής Κυριαρχίας που απωλέσαμε, εκμηδενίσθηκε η Εθνική μας περηφάνια καταντήσαμε οι καρπαζοεισπράκτορες της Ευρώπης.
Το Ελληνικό Έθνος, το Ελληνικό Γένος, η Πατρίδα μας, ξευτελίζεται στα διεθνή φόρα, συμπεριφέρεται ως επαίτης ως διακονιάρης.
Και οι Πολιτικοί εκφραστές μας σέρνουν το σαρκίο τους, προσπαθώντας να περισώσουν τα ίχνη της Εθνικής μας υπερηφάνειας ζητιανεύοντας βοήθεια από αδίστακτους ανθρώπους, που το μόνο που θέλουν είναι να κερδοσκοπήσουν από την οικονομική μας κατάσταση, από την δυστυχία μας, από την φτώχια μας. Διάβασα προχθές να παραδέχεται σε συνέντευξη του στο Βήμα ο αντιπρόεδρος και της Κυβερνήσεως και Υπουργός των Οικονομικών κ. Βενιζέλος, ότι η Χώρα μας βρίσκεται στο έσχατο σημείο της Εθνικής ταπείνωσης.

Του κλώτσου  δηλαδή και του μπάτσου.

Ο υπερήφανος Ελληνικός λαός, που έδωσε τα φώτα του Πολιτισμού στον κόσμο, χλευάζεται ως ακαμάτης και τεμπέλης από τους απανταχού του κόσμου πρώην βαρβάρους.
Η χώρα μας διασύρεται για τον βίο και την πολιτεία ανίκανων πολιτικών, που οδήγησαν τον λαό στην φτώχια και την εξαθλίωση με το φιάσκο του χρηματιστηρίου, πολιτικών συνδεδεμένων με μίζες και οικονομικά σκάνδαλα, με την μεταφορά κλεμμένων χρημάτων στο εξωτερικό και παράνομων πράξεων που ζημίωσαν τον Ελληνικό λαό.
Ανίκανοι πολιτικοί, που από υπηρέτες και διάκονοι του λαού που έπρεπε να είναι, μεταλλάχτηκαν σε καιροσκόπους και κερδοσκόπους που θησαύριζαν στις πλάτες του κόσμου.
Από την πολιτική πρέπει να φεύγεις φτωχότερος.
Αυτοί έφυγαν πλουσιότεροι και με χρήματα που απέκτησαν με αδιαφάνεια.

φίλες και φίλοι,

Και η κατάσταση στον Νομό μας έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Οι ούτως η άλλως λίγες κατακτήσεις μας από την μεταπολίτευση και μετά, φεύγουν η μία μετά την άλλη.

Τα λίγα, ελάχιστα που πετύχαμε ως Νομός από τη μεταπολίτευση και μετά εξανεμίζονται.
Αντί να προστεθούν πράγματα φεύγουν και αυτά που είχαμε.
Ήμασταν ο Νομός τον παραρτημάτων τώρα φεύγουν και τα παραρτήματα.
Θαρρείς και κάποιο αόρατο χέρι τα οδηγεί όλα στην Καβάλα.
Είχαμε την υποβάθμιση του Νοσοκομείου με την κατάργηση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που λειτουργεί πλέον στην Καβάλα.
Την υποβάθμιση του Σιδηροδρόμου, αφού καταργήθηκαν τα δρομολόγια του Ιντερσιτι.
Ο Σιδηρόδρομος στη Δράμα, που ήταν άρρηκτα συνδεδεμένος με την ιστορία της πόλης, και η Δράμα ήταν το Σιδηροδρομικό και εμπορευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.
Ο Σιδηρόδρομος που ήταν η διέξοδος απομόνωσης και σύνδεσης με τον έξω κόσμο (αφού δεν έχουμε σύνδεση με την Εγνατία), βαίνει οριστικά στην κατάργηση με την σταδιακή κατάργηση όλων των δρομολογίων.
Έφυγαν όλα τα στρατόπεδα από την Δράμα, έκλεισε και το κέντρο νεοσυλλέκτων του παρανεστίου που πρόσφατα είχε λειτουργήσει με πολύ αγώνα και προσπάθεια.
Έκλεισε το νεοσύστατο τμήμα οινολογίας στο ΤΕΙ της Δράμας.
Αναστολή της λειτουργίας ονόμασαν το οριστικό κλείσιμό του, θαρρείς και κανένας αφελής πιστεύει ότι μπορεί να επαναλειτουργήσει!
Απομακρύνθηκε το Στρατολογικό Γραφείο από τη Δράμα.
Μετεγκαταστάθηκε στην Στρατολογική Υπηρεσία Κομοτηνής.
Καμία διεκδίκηση δεν έγινε για να παραμείνει ούτε να δημιουργηθεί έστω Τμήμα Στρατολογικής Εξυπηρέτησης Πολιτών που κατάφερε να δημιουργήσει ο Έβρος και ήδη από 3-10-2011 λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη, όταν έκλεισε και το Στρατολογικό Γραφείο Αλεξανδρούπολης.
Εδώ ποιος ενδιαφέρθηκε να δημιουργήσει αντίστοιχο τμήμα για να εξυπηρετούνται στρατολογικά οι Δραμινοί πολίτες αντί να τρέχουν στην Κομοτηνή;
Κανένας απολύτως.

Ο Νομός μας βιώνει την οικονομική του εξαθλίωση.

Μακριά από κεντρικούς οδικούς άξονες, χωρίς να καταβάλλεται το επίδομα παραμεθορίου στους Δημοσίους υπαλλήλους σαν να μην είμαστε εμείς παραμεθόρια περιοχή.
Εκατόν είκοσι ευρώ το μήνα θα έπαιρνε κάθε δημόσιος υπάλληλος αν καταβάλλονταν το επίδομα.
Χρήματα που θα έπεφταν στον νομό και αντιστοιχούν στην λειτουργία ενός μεγάλου εργοστασίου στο Νομό μας.
Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει πάρα πολλά αλλά ας αρκεστώ για την οικονομία του χρόνου μόνο σ’ αυτά.
Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι επίκειται το κλείσιμο και του Τελωνείου της Δράμας.
Μιας κεντρικής και αυτόνομης υπηρεσίας που έχει τριπλάσια έσοδα από το αντίστοιχο τελωνείο των Σερρών.
Μιας υπηρεσίας που στο θέμα των εξαγωγών βρίσκεται σε τριπλάσιο επίπεδο από την Καβάλα.
Κλείνουν το τελωνείο της Δράμας το μοναδικό τελωνείο Νομού.
Κανένα κεντρικό τελωνείο άλλων νομών από του 52 Νομούς της χώρας δεν κλείνει.

Καταργούν με το σχέδιο υπουργικής απόφασης που ήδη βρίσκεται για υπογραφή στο γραφείο του υπουργού, μόνο τοπικά γραφεία που λειτουργούν ως τελωνεία και μικρά τελωνεία Β’ τάξης με μικρές αρμοδιότητες και χωρίς εκτελωνισμούς.
Μόνο το κεντρικό αυτοτελές και ανεξάρτητο Τελωνείο της Δράμας καταργούν.
Το μόνο από τους 52 Νομούς της Χώρας.
Γιατί άραγε;
Διατηρούν ακόμα και μικρά τελωνεία Β’ Τάξης πχ. Του Σταυρού Χαλκιδικής, των Μουδανιών Χαλκιδικής, του Στρατωνίου Χαλκιδικής κτλ.
Γιατί μόνο το τελωνείο της Δράμας καταργούν από τα 52 τελωνεία των Νομών της Χώρας?
Ρητορικά ερωτώ, γιατί έχω και την απάντηση.
Γιατί τα πτώματα δεν αντιδρούν, γιατί όταν ασελγείς στα πτώματα, τα πτώματα δεν διαμαρτύρονται, δεν φωνάζουν, δεν ενοχλούνται.
Καταντήσαμε να είμαστε ένας Νομός πτωμάτων.

Κυρίες και κύριοι,

Μετά τις πιέσεις και τις διαμαρτυρίες στο θέμα του τελωνείου ο Δήμαρχος Δράμας και η Διοίκηση του Δήμου, και το Περιφερειακό Συμβούλιο αρκέστηκε στην έκδοση ψηφισμάτων.
Είναι γνωστό σε όλους που καταλήγουν τα ψηφίσματα .
Στα καλάθια των αχρήστων των ιδιαιτέρων του Υπουργού, χωρίς ποτέ να φτάνουν σε αυτόν.
Βγήκαν προχτές διαφορετικά δελτία τύπου από τους Βουλευτές μας του ΠΑΣΟΚ, που μόνο δεν πανηγύριζαν για μια τραγική επί του θέματος εξέλιξη.
Μίλησαν λένε με το Υπουργό και σχεδόν εξασφάλισαν τη συναίνεσή του ότι εκτελωνιστικές εργασίες θα γίνονται στη Δράμα και ότι η μόνη αλλαγή που θα επέλθει είναι η κατάργηση της θέσης του Διευθυντή του Τελωνείου Δράμας και ότι εις το εξής το Τελωνείο Δράμας και το Τελωνείο Καβάλας θα λειτουργούν με κοινό Διευθυντή στην Καβάλα.
Προσπάθησαν μια πλήρη αποτυχία να τη βαφτίσουν επιτυχία και εξηγούμαι:
Το κεντρικό Τελωνείο θα είναι στην Καβάλα όπου θα βρίσκεται ο κοινός Διευθυντής για Δράμα και Καβάλα.
Τι γίνετε επομένως το Τελωνείο της Δράμας;
Γίνεται παράρτημα της Καβάλας.
Όπως και στα ΤΕΙ, η διεύθυνση βρίσκεται στην Καβάλα και τα δικά μας τμήματα είναι παραρτήματα του ΤΕΙ της Καβάλας.
Ο Διευθυντής του τελωνείου που θα βρίσκεται στην καβάλα, μπορεί από μόνος του να μειώνει το προσωπικό του παραρτήματος στη δράμα η ακόμα και να κλείσει το τμήμα του τελωνείου της Δράμας.

Αγαπητοί φίλοι,

Αντί να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, δηλαδή να προτάξουμε τα επιχειρήματα μας που είναι αυταπόδεικτα και δεν αντέχουν αντιλόγου, είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε, και μάλιστα πανηγυρίζουμε γι αυτό, την πλήρη υποβάθμιση της λειτουργίας του ανεξάρτητου και αυτοτελούς Τελωνείου στη Δράμα.
Αυτή είναι η κατάντια μας και εγώ δεν μπορώ να το ανεχθώ.

Ως πρώην Δήμαρχος της Ηρωικής και Μαρτυρικής Πόλης της Δράμας άλλα και ως πολίτης που καθημερινά πονά και θλίβεται για όσα συμβαίνουν δεν μπορώ να το ανεχθώ.
Δεν με αφήνει η δικηγορική μου συνείδηση, ο εκρηκτικός πολλές φορές χαρακτήρας μου, η αδιαπραγμάτευτη αγάπη μου για τον τόπο μας που επέλεξα να ζήσω, να μεγαλώσω τα παιδιά μου που θέλω να μείνουν εδώ, στον τόπο που επέλεξα να αναπτύξω την προσωπικότητα μου.
Και είμαι πεπεισμένος ότι δεν μπορούν να ανεχθούν την κοροϊδία, όλοι οι ενεργοί αλλά και οι δικαιολογημένα αποστασιοποιημένοι πολίτες του Νομού, που έχουν έστω και στοιχειώδη αντιληπτική ικανότητα και δεν φοβούνται με θάρρος και παρρησία πλέον να εκφράσουν την άποψή τους.

Κυρίες και κύριοι,

Τέρμα η κατρακύλα.
Υπάρχει ελπίδα και θα προέλθει από την ένωση των δυνάμεων μας.
Ενωμένοι μπορούμε περισσότερα.

Φίλες και φίλοι,

Σας οφείλω και κάποιες προσωπικές εξηγήσεις
Η απόφαση μου να συνεχίσω την παρουσία μου στα κοινά, να συνεχίσω να δίνω τον καθημερινό μου αγώνα, όπως το κάνω με συνέπεια, με ευθύνη και αποφασιστικότητα δεν έρχεται να εξυπηρετήσει προσωπικές στρατηγικές, αδιέξοδα ή επιθυμίες.
Άλλωστε σ’ αυτή την Πόλη, σ’ αυτόν τον Νομό, όλοι μας γνωριζόμαστε πολύ καλά.
Η Ιστορία του καθενός είναι γνωστή.
Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης αλληλεγγύης, αγάπης, σεβασμού και συνέπειας που μαζί έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια.

Κυρίες και κύριοι,

Δεν ήρθα σήμερα να μιλήσω ως γνώστης των προβλημάτων.
Τα προβλήματα δεν τα άκουσα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, δε μου τα μετέφεραν άλλοι, δεν ενημερώθηκα από άλλους , δεν διάβασα στα έντυπα ή στις εφημερίδες για τα προβλήματα του τόπου μας.
Τα προβλήματα μας, τις ελλείψεις μας, τις χαμένες μας ευκαιρίες τις ζω καθημερινά.
Είμαι ένας άνθρωπος που πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του.
Έχω οικογένεια, έχω δυο παιδιά και μια σύζυγο βράχο που μου συμπαραστέκεται.
Ζω εδώ, ζω τα προβλήματα, ζω τον εφιάλτη της καθημερινότητας, ζω τις χαρές σας και χαίρομαι με αυτές, όπως λυπάμαι και θλίβομαι με τις λύπες σας.

Φίλες και φίλοι.

Θέλω σήμερα, εδώ μπροστά σας, να προσθέσω ένα ακόμη στοιχείο σε αυτήν την αδιατάρακτη σχέση που μαζί έχουμε χτίσει τόσα χρόνια.
Τόσα χρόνια έκανα έλα λάθος.
Και σήμερα οφείλω δημόσια να το παραδεχτώ.
Πίστεψα όλα αυτά τα χρόνια ότι για το καλό της Πόλης για το καλό του Νομού μας, για το καλό όλων των Δραμινών, όφειλα να ανέχομαι συμπεριφορές, αν θέλετε ατομικές στρατηγικές, πολιτικούς πατερούληδες, που δυστυχώς είδα ότι ενδιαφέρονται μόνο για την προσωπική τους ανέλιξη ή την διατήρηση τους με κάθε τρόπο στην εξουσία.
Πίστευα αφελώς ότι όλοι έχουμε ένα κοινό σκοπό δηλαδή το καλό και το συμφέρον της περιοχής μας, μέσα από διακριτούς θεσμικούς ρόλους.
Ήταν αφέλεια μου αλλά το πίστευα.
Και το πλήρωσα στο Δήμο Δράμας.
Ε λοιπόν σήμερα, και το διαλαλώ σε όλους τους τόνους, βάζω ένα τέλος στην ανοχή όλων αυτών.
Δεν πρόκειται να επιτρέψω πλέον σε κανέναν να παίζει με τη ζωή μας και τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας.
Τέλος οι μπαμπούλες, οι πατερούληδες, οι πολιτικοί ευνούχοι, τα ανδρείκελα και οι αχυράνθρωποι που στόχο έχουν μόνο να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Κυρίες και κύριοι,

Δε θέλω να εκμεταλλευτώ, να ξεγελάσω ή να κοροϊδέψω κανέναν.
Αυτό θα ήταν εντελώς άσκοπο και το πλέον επικίνδυνο.
Δεν επιθυμώ να γίνω άλλος ένας από αυτούς που τους φτύνουν και νομίζουν ότι βρέχει.

Φίλες και φίλοι.

Είμαι ένας από σας.
Τόσα χρόνια έτσι ήμουν.
Στα 50 μου δεν μπορώ να αλλάξω, έτσι θα παραμείνω.
Πιο αποφασιστικός, πιο συνειδητοποιημένος, πιο δυνατός, πιο ώριμος και πιο σοφός, αφού διδάχτηκα πολλά από την ήττα μου στις πρόσφατες Δημοτικές  Εκλογές.

Αγαπητοί Φίλοι,

Αφού δεν μπόρεσαν να με «τελειώσουν» όλοι αυτοί που επιθυμούσαν το καλό της πόλης και του Νομού μας, θα με βρουν μπροστά τους.
Όχι με στείρα αντιπαλότητα, αλλά με γόνιμη και δημιουργική συνεργασία που θα έχει πάντα ως πρόκριμα το καλό  και το συμφέρον της περιοχής μας.
Πάνω από όλα βάζω τη Δράμα και τους Δραμινούς και κανέναν άλλον.

Κυρίες και κύριοι,

Οι λύσεις δεν χρειάζονται ούτε αναζητούν εφευρέτες.
Το μόνο που θέλουν είναι όλοι εμείς σαν μια γροθιά να διεκδικήσουμε.
Επιτέλους, να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει και μας αναλογεί.
Ζούμε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, οι διεκδικήσεις που στο παρελθόν ήταν σημαίες μας, ίσως σήμερα να φαντάζουν ξεπερασμένες και ανεδαφικές.
Πρέπει να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας και να επανακαθορίσουμε τις στοχεύσεις μας.
Να καθίσουμε όλοι χωρίς εγωισμούς, για το ποιος προκάλεσε ή θα προκαλέσει στο μέλλον ενωτικές, με γνώμονα το συμφέρον του τόπου, συναντήσεις.

Να μην κοιτάμε ποιος ανέλαβε η θα αναλάβει στο μέλλον ενωτικές πρωτοβουλίες, αλλά να κρίνουμε αν η ενωτική πρωτοβουλία είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη ενέργεια.
Προσωπικά πιστεύω ότι μόνο με την ένωση δυνάμεων, με την συνεργασία, με την διακριτικότητα των ρόλων, με τον αμοιβαίο σεβασμό μπορούμε πολλά να πετύχουμε ως Νομός.
Ακόμη και αν είναι οικονομικά δύσκολα τα πράγματα  στη Χώρα μας.

Φίλες και φίλοι

Θα μου επιτρέψετε να απευθυνθώ και στους αγαπητούς συναδέλφους αυτοδιοικητικούς όλων των βαθμίδων της αυτοδιοίκησης στον Νομό μας.
Αγαπητοί συνάδερφοι,
Υπηρέτες της τοπικής αυτοδιοίκησης στο Νομό μας.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια του διχασμού.
Δύναμη μας είναι η ενότητα μας.
Αλλά αυτή δεν είναι έννοια αυτονόητη πρέπει να κατακτηθεί.
Με κοινές υποχωρήσεις, με την παραμέριση των εγωισμών μας, με την τιθάσευση και την μείωση του παραγοντισμού μας.
Ένα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας.
Το συμφέρον του τόπου μας.
Πέρα από χρώματα και κόμματα.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε, αρκεί να το θελήσουμε.
Στη Δράμα άξιζε και  αξίζει καλύτερη τύχη.
Πρέπει να αναπτερώσουμε την ελπίδα που σιγοσβήνει.
Να κοιτάξουμε κατάματα στα μάτια τους νέους ανθρώπους, να παραδεχτούμε ότι με τις πρακτικές μας υποθηκεύσαμε το μέλλον τους.
Να παραδεχτούμε ότι η μεταπολιτευτική γενιά, αυτοί που διοίκησαν την Χώρα από τη γενιά του πολυτεχνείου, απέτυχαν οικτρά να ανοικοδομήσουν τη Χώρα.
Την οδήγησαν στην εξαθλίωση.
Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι μαζί, χέρι με χέρι με την κοινωνία, τους χρήσιμους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν, μπορούμε να βάλουμε δημιουργικά λιθαράκια στον Νομό μας.

Επαναλαμβάνω παρά την οικονομική κρίση.

Οφείλουμε όλοι μας, να μην βλέπουμε τους χρησίμους αυτούς ανθρώπους, ως εν δυνάμει αντιπάλους μας, που θα μπορέσουν ίσως να ανακόψουν την προσωπική πολιτική ανέλιξη μας στο μέλλον.

Να μην τους πριονίζουμε ή τους απομακρύνουμε όταν μας πλησιάζουν.

Να μην λέμε υποκριτικά ότι δε βρίσκουμε ικανούς ανθρώπους να δουλέψουν, ενώ όλους τους εργατικούς και άξιους τους διώχνουμε με την συμπεριφορά μας, γιατί θέλουμε δίπλα μας ανθρωπάκια και ανδρείκελα για να μας υπηρετούν και να τα ελέγχουμε.

Φίλες και φίλοι

Μόνο με την ενότητα στην διεκδίκηση, την κοινή προσπάθεια και την δυναμική Πελοπονησίων, ΝΑΙ με την δυναμική και το ανυποχώρητο των πολιτικών κάτω από το αυλάκι, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Αλλιώς δεν έχουμε λόγο ύπαρξης εμείς οι αιρετοί, εκτός από τον ψευτοπαραγοντισμό μας και την ψευδαίσθηση ότι είμαστε στη Δράμα κάποιοι.
Έξω όμως από τα σύνορα της Μαυρολεύκης δεν είμαστε τίποτα.

Αγαπητοί συνάδερφοι αυτοδιοικητικοί,

Αν δεν τα κάνουμε όλα αυτά, θα υποκρινόμαστε ότι μυξοκλαίμε ή ότι ψευτοστεναχωριόμαστε όταν ακούμε διαπιστώσεις αντίστοιχες με αυτές που έκαναν οι νέοι άνθρωποι, που τόλμησαν να μιλήσουν στην αρχή της εκδήλωσης.
Γιατί και αυτές τους οι τοποθετήσεις ήθελαν θάρρος.
Μόνο έτσι θα κερδίσουμε ως πολιτικοί την χαμένη μας αξιοπιστία.
Μόνο έτσι θα πείσουμε ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις και δεν θα μας γυρνούν όλοι απαξιωτικά την πλάτη.
Μόνο έτσι δεν θα μας γιαουρτώνουν στις πλατείες και στα σινεμά, είτε φταίμε είτε δε φταίμε .

Φίλες και φίλοι.

Γνωρίζετε την επιθυμία μου να συμπεριληφθώ στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, στις προσεχείς Εθνικές Εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.
Είναι στη διακριτική ευχέρεια του αρχηγού του κόμματος μου Αντώνη Σαμαρά είτε να με επιλέξει είτε όχι στο ψηφοδέλτιο για τη Δράμα.

Ασχέτως αυτού, θέλω να ξέρετε ότι από όποιο μετερίζι και αν βρεθώ, είτε του υποψηφίου Βουλευτού,  η του Βουλευτού, (αν η αγάπη του κόσμου με επιλέξει) είτε του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Δράμας που κατέχω, θα υπερασπίζομαι με πάθος και αφοσίωση τα τοπικά μας θέματα, τις τοπικές διεκδικήσεις όπως ελπίζω ότι θα ταξινομηθούν από μια μελλοντική συνέλευση όλων των Πολιτικών, συνδικαλιστικών, πολιτιστικών φορέων του Νομού μας και όλων των πρώην και νυν αυτοδιοικητικών παραγόντων του τόπου μας.

Φίλες και φίλοι

Δεν πίστευα, ούτε και σεις νομίζω να πιστεύατε, ότι στο πλαίσιο της σημερινής εκδήλωσης θα ολοκληρώνονταν τα θέματα που έθεσα, με την ανοιχτή πρόσκληση που σας έστειλα.
Με την πρόσκληση έγινε η αρχή, και η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την απαρχή εκτελέσεως ενός νέου προβληματισμού.

Δηλαδή το κοινό τραπέζι, την συζήτηση, την ενότητα στην διεκδίκηση και την αποφασιστικότητα στην κοινή στόχευση.

Κυρίες και κύριοι,

Η εκδήλωση αυτή από την αρχή δεν στόχευε να γίνει η γενική συνέλευση που θα τεθούν οι προβληματισμοί, οι σκέψεις και τα λόγια όλων σας.

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί να δοθεί ο λόγος σε όλους σας.
Αυτό θα μπορούσε να γίνει άμεσα με ένα διήμερο ή τριήμερο που θα προσδιοριστεί.
Πίστευα πάντοτε, και σήμερα ακόμη περισσότερο, ότι εκτός από την πολιτική των πολιτικών, υπάρχει και η δυναμική των φορέων.
Και χαίρομαι που από την κυκλοφορία της πρόσκλησης η Δράμα μπήκε σε κίνηση, αφού και άλλοι φορείς ασπάστηκαν τους λόγους που στην επιστολή- κάλεσμα απεύθυνα.

Φίλες και φίλοι.

Η πρωτοβουλία μου να προκαλέσω ενωτικό κάλεσμα με κίνδυνο να παρεξηγηθώ, ίσως να τελείωσε σήμερα.
Τη σκυτάλη ας την πάρουν άλλοι.
Δέχτηκα προχτές Παρασκευή την παρακάτω επιστολή  του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Δράμας που σας διαβάζω.

“Αγαπητέ κ. Θ. Μαργαρίτη,

Δυστυχώς ανειλημμένες υποχρεώσεις, με κρατούν μακριά από την εκδήλωσή σας, για τους λόγους που στην επιστολή μου σας ανέφερα.
Επαναλαμβάνοντας και πάλι ότι συμφωνώ με την πρωτοβουλία σας και επειδή πιστεύω ότι σε μια μόνο εκδήλωση δεν μπορούν να τεθούν οι προτεραιότητες μας και τα θέματα που πρέπει να διεκδικήσουμε από δω και πέρα, σας δηλώνω και παρακαλώ να μεταφερθεί στην συγκέντρωσή σας, ότι δέχομαι και δέχεται το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δράμας να είναι μπροστάρης στην διοργάνωση μιας διημερίδας, από κοινού με όποιον άλλον φορέα το επιθυμεί, όπου θα κληθούν όλοι οι θεσμικοί φορείς του Νομού μας, για να θέσουμε όλοι μαζί τις προτεραιότητες διεκδίκησης, αλλά και  για να βρεθούν οι τρόποι διατήρησης των κεκτημένων μας.

Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα γίνει χωρίς αποκλεισμούς.
Αντίθετα θα επιδιώξουμε την συμμετοχή όλων.
Στην πρωτοβουλία μας αυτή είναι αυτονόητο ότι θέλουμε και την δική σας συνεργασία”.
Προτείνω να αποδεχτούμε την πρόταση του εργατικού κέντρου και όσων πολιτικών, επιστημονικών η άλλων φορέων θέλουν να την πλαισιώσουν.
Να ξανασυναντηθούμε άμεσα και να βάλουμε τους άξονες που ακροθιγώς βάλαμε στη σημερινή συνάντηση.
Σε όλους μας απομένει να μην ξεθωριάσει αυτό που από κοινού ξεκινάμε σήμερα.
Να φροντίσουμε να πείσουμε και αυτούς που δεν ήρθαν εδώ σήμερα για τους δικούς τους λόγους.
Ίσως και γιατί δεν τους ήταν αρεστή η δική μου πρωτοβουλία ή πίστευαν ότι τους καπέλωνα.

Φίλες και φίλοι,

Όλοι μαζί μπορούμε.
Όλοι μαζί να ξαναδώσουμε την χαμένη ελπίδα στο Νομός μας.

Η πολιτική (με ήτα) μπορεί και πρέπει να δώσει λύσεις και οι πολιτικοί (με όμικρον γιώτα) οφείλουν να κερδίσουν την χαμένη τους αξιοπιστία.
Προσωπικά δε θέλω να φάω ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον ξύλο, ούτε να γιαουρτωθώ για την παρουσία μου στα κοινά, ούτε να επαληθευτεί αυτό που ο μεγάλος μου γιος μου είπε
«καλά ρε Μπαμπά, τώρα θες να γίνεις Βουλευτής, που τους δέρνουν και τους γιαουρτώνουν όλους; Θα φας τζάμπα το ξύλο και δε θα φταις και σε τίποτα»

Κυρίες και κύριοι

Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για την ανταπόκριση σας στο σημερινό ενωτικό κάλεσμα.
Όλοι μαζί, ενωμένοι, αποφασισμένοι και δυνατοί, πρέπει να δώσουμε τη μάχη της ανάπτυξης  και της Χώρας μας αλλά και της Δράμας.
Όσο και αν αυτό φαντάζει σήμερα δύσκολο.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στο μέλλον της περιοχής μας.
Δεν πρέπει να πέσουμε αμαχητί.

Τέλος, πιστεύω ότι η μόνη σωτηρία για την περιοχή μας, είναι η εκπόνηση ενός ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Δράμα.
Αυτό το φώναζα πάντοτε, το φωνάζω και σήμερα, αφού όσο ποτέ άλλοτε είναι αυτό αναγκαιότητα.
Πρέπει να πείσουμε δηλαδή να γίνουν συγκεκριμένες κυβερνητικές παρεμβάσεις, για να φτάσουμε στο επίπεδο των άλλων νομών της περιφέρειας μας.
Αυτό το έκανε επί Νέας Δημοκρατίας ο τέως Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φώλιας για τον τόπο της καταγωγής του τα Γρεβενά.
Έτσι οργανώθηκε και έγινε από το πουθενά γνωστό και αναδείχθηκε στο Πανελλήνιο το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας.
Έτσι αναπτύχτηκαν τα Γρεβενά και αναδείχτηκαν ως η Πόλη του μανιταριού με νέες και πρωτοποριακές γεωργικές καλλιέργειες που εφήρμοσαν.
Μόνο έτσι μπορεί να αναδειχτεί και το Φαλακρό στη Δράμα, όχι μόνο ως χιονοδρομικό κέντρο αλλά και σαν κέντρο εναλλακτικού τουρισμού και εναλλακτικών δράσεων.
Μόνο έτσι θα ενισχυθεί και θα επιμηκύνθεί η χειμερινή τουριστική περίοδος, που με αιχμή του δόρατος την ονειρούπολη, που εμείς δημιουργήσαμε, θα ξεπερνά τους τρεις μήνες μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

Φίλες και φίλοι

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες, αλλά πρέπει κάπου εδώ να ολοκληρώσω.
Είμαι βέβαιος ότι θα τα ξαναπούμε.
Στο πολιτικό μου γραφείο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Αλεξάνδρου & Κ. Νταή 2, δίπλα στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δράμας, σας περιμένω για να ανταλλάξουμε απόψεις και γνώμες.
Για μια ακόμη φορά από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ για τη σημερινή καταλυτική σας παρουσία.
Σήμερα το ωδείο βούλιαξε…

Τέτοια συγκέντρωση δεν έγινε ποτέ στην περίοδο της οικονομικής κρίσης σ’ αυτόν εδώ το χώρο και μάλιστα σε μια περίοδο που δύσκολα ο κόσμος βγαίνει από τα σπίτια του.
Σας ευχαριστώ και σας ευγνωμονώ όλους για την σημερινή καταλυτική σας παρουσία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λογιστάκο μπράβο σου, κρατούσες σημειώσεις βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ;