Σελίδες

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Κώστα Σούτος για οφειλές ΔΕΝΑΔ και Ονειρούπολη

                                                                



Στην προ-ημερησίας διάταξης διαδικασία  του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/08/2011,  ο επικεφαλής της παράταξής μας κ. Κώστας Σούτος έθεσε προς τον δήμαρχο και το σώμα τα παρακάτω θέματα:

1. Πληρωμή οφειλών κοινωφελών δημοτικών επιχειρήσεων (ΔΕΝΑΔ)

Ο κ. Σούτος  κάλεσε τον κ. Χαρακίδη να νουθετήσει τους Αντιδημάρχους προκειμένου αυτοί να είναι άκρως προσεκτικοί στην φρασεολογία τους, , όταν  αναφέρονται στην αντιπολίτευση και ιδιαίτερα στην παράταξη «Μαζί για τη Δράμα», τον επικεφαλής και τα στελέχη της .

Δήλωσε ότι επιτροπή της παράταξης, απαρτιζόμενοι από ειδικούς επιστήμονες, κατέληξαν στο πόρισμα ότι η ΔΕΝΑΔ και η ΔΕΚΠΟΤΑ που συγχωνεύτηκαν στην ΔΕΚΠΟΤΑ, είναι κοινωφελείς   επιχειρήσεις και βάσει των νομοθετικών διατάξεων που επικαλέστηκε σχετικό δελτίο της παράταξης, η σημερινή  ΔΕΚΠΟΤΑ ως κοινωφελής επιχείρηση, μπορεί να προχωρήσει σε αποπληρωμές παλαιών οφειλών.

Ο κ. Σούτος τόνισε ότι η παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» προσέφερε υπηρεσία στον Δήμο Δράμας με σκοπό να επιλυθεί ένα χρόνιο και μείζον πρόβλημα που ταλανίζει και τον Δήμο και την αγορά της Δράμας.

Η δημοτική αρχή οφείλει να απεμπλακεί από λογικές πολιτικής εκμετάλλευσης του θέματος, να λειτουργήσει θεσμικά, αξιοποιώντας τα προσφερθέντα επιχειρήματα   και να προωθήσει ερωτήματα στα θεσμικά νομικά όργανα της πολιτείας (Υπουργείο, ΚΕΔΚΕ).

Έργο της δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η προώθηση λύσεων στα προβλήματα του δήμου.

Προς την κατεύθυνση αυτή η παράταξη «Μαζί για τη Δράμα» θα συνεχίσει να λειτουργεί  υπεύθυνα, σεβόμενοι πάντα πρωτίστως τον δραμινό πολίτη.

2.Ονειρούπολη.

Ο κ. Σούτος κατέκρινε την τακτική του κ. Χαρακίδη να προκαταλάβει την διαπραταξιακή επιτροπή και να προβεί σε δημόσια τοποθέτησή του σε ανακοινώσεις σχετικά με την μορφή και λειτουργία της Ονειρούπολης 2011.

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Χαρακίδης ακυρώνει στην πράξη κάθε προοπτική συνεργασίας, συμμετοχής και συνδιαμόρφωσης της εκδήλωσης από την διαπαραταξιακή επιτροπή.

Μετά την τοποθέτηση του κ. Σούτου, ο κ. Χαρακίδης αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί λέγοντας ότι σύντομα θα συγκροτηθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, ενώ οι δηλώσεις του αφορούσαν σε προσωπικές σκέψεις.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: