Σελίδες

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Αφού γλύτωσε το γιουχάισμα ο κ. Χαρακίδης, τώρα ζητάει και τα ρέστα.

Αυτό είναι θράσος  που μόνο η σημερινή δημοτική αρχή θα μπορούσε να επιδείξει. Οι αποκαλύψεις του Drama Οle σχετικά με τα γεγονότα, πριν αλλά και κατά την διάρκεια του Dramaica, δημιούργησαν αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Η δημοτική αρχή της Δράμας πρώτα έκανε κάθε προσπάθεια να δημιουργήσει προσχώματα στην μεγαλύτερη νεανική γιορτή της Δράμας, μετά πίστεψε ότι μπορεί να την καπελώσει (εδώ κολλάει το πολιτικός νταβατζής) και στο τέλος όταν απέτυχε εν μέρει στα παραπάνω, τόλμησε να αφήσει περίεργα υπονοούμενα για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Δράμας.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

 Ο κ. Χαρακίδης και οι ακριβοπληρωμένοι σύμβουλοί του έχουν έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Έχουν μια ιδιόρρυθμη φιλοσοφία για τον τρόπο άσκησης διοίκησης στο Δήμο Δράμας. Πιστεύουν ότι τα πάντα τους ανήκουν. Θέλουν τα πάντα να ελέγχονται από αυτούς, να έχουν τον πρώτο λόγο και όλα να πραγματοποιούνται από τα δικά τους παιδιά.
Ελάτε όμως που το Dramaica από τη φύση του είναι μια αυτόνομη και ελεύθερη εκδήλωση . Οι νέοι της Δράμας και του ΤΟΣΥΝ βγάζουν εκεί την τρέλα τους. Τόσο χρόνια το κατάφερναν περίφημα.
Με μια απίστευτα προκλητική και κουτοπόνηρη κίνηση ο κ. Χαρακίδης και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να δυσκολέψουν την οργάνωση και λειτουργία της εκδήλωσης. Ταυτόχρονα όμως ήταν έτοιμοι να καπηλευτούν την πιθανή επιτυχία της. Είχαν απαιτήσεις , είχαν λόγο, είχαν «ιδέες» χωρίς όμως να υπολογίζουν ότι η εκδήλωση ήταν των νέων της πόλης και όχι μια ακόμη επιχείρηση του δημάρχου της Δράμας.
Μείωσαν δραματικά την επιχορήγηση και επέδειξαν τεράστια ευρηματικότητα στην ανακάλυψη προβλημάτων.
Τα παιδιά του  ΤΟΣΥΝ έτρεχαν μόνα τους . Όταν με τα τόσα προβλήματα και τις δυσκολίες το Dramaica ήταν έτοιμο, έφτασε η ώρα οι σύμβουλοι του Δημάρχου να ζητήσουν το απίστευτο.
Έπρεπε είπαν ο κ. Χαρακίδης να χαιρετήσει την εκδήλωση και στην αρχή και στο τέλος της. Το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι χαιρετισμοί των πολιτικών ήταν σύντομοι και γίνονταν αυστηρά την τελευταία μέρα, καθόλου δεν τους ενδιέφερε.
Το «αποφασίζουμε και διατάσουμε» μπορεί να πιάνει στους υπαλλήλους του κ. Χαρακίδη, αλλά σίγουρα δεν αγγίζει τους νέους της Δράμας. Αυτοί έκαναν το δικό τους και δεν του επέτρεψαν να ανέβει στην σκηνή.
Ο Δήμαρχος αυτό δεν μπόρεσε να το χωνέψει. Απαξίωσε πλήρως την εκδήλωση και δεν πάτησε το πόδι του ούτε καν στην λήξη του Φεστιβάλ.
Φοβήθηκε το γιουχάρισα είπαν πολλοί και δεν είχαν άδικο. Οι νέοι που παρακολουθούσαν το Φεστιβάλ φυσικά δεν είχαν στο μυαλό τους κάτι τέτοιο. Φυσικά δεν είχαν σκοπό ούτε και λόγο να τον χειροκροτήσουν, αλλά σίγουρα ούτε να τον γιουχάρουν. Αυτός όμως είχε την μύγα. Ήξερε με ποιο τρόπο λειτούργησαν ο ίδιος και οι συνεργάτες του και θεώρησε πολύ πιθανό να υπάρξουν αντιδράσεις. Τελικά μετά το φιάσκο της απουσίας του και ενώ ακόμη όλοι γελάνε, έφτασε κατά την άποψη των δικών του ανθρώπων, η ώρα να «εκθέσει» τους οργανωτές. Θεώρησε υπεύθυνους για τις διαρροές των γεγονότων, ανθρώπους του ΤΟΣΥΝ. Με τακτικές Γ΄Ράιχ και με χαλκευμένα δημοσιεύματα, αφήνονται  αιχμές και θέτονται περίεργα ερωτήματα στους διοργανωτές.
Δεν τους ενδιαφέρει αν βάζουν απέναντί τους όλους τους νέους της Δράμας. Η λογική κάποιων ανθρώπων του Δήμου τους επιβάλει ως βασικό στόχο, την ρεβάνς.
Ορισμένοι «κατευθυνόμενοι» του κ. Χαρακίδη αναρωτιούνται και σήμερα από πού είχε το Drama Ole τις πληροφορίες που ανάρτησε. Το ερώτημα όμως που βάζουν σήμερα οι Δραμινοί είναι άλλο.
Είναι αλήθεια κ. Χαρακίδη όσο έγραψε το Drama Ole;
Επί του θέματος, έχουμε απίθανες πληροφορίες για τον ρόλο συγκεκριμένων συνεργατών του δημάρχου. Σύντομα θα επανέλθουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: