Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας κ. Θεόδωρο Μπέσσα

Προς: Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας κ. Θεόδωρο Μπέσσα
Κοινοποίηση: κ. Δήμαρχο Δράμας

Κύριε Μπέσσα,
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας κατά τη συνεδρίαση της 21.1.2012 απασχόλησε πληροφορία ότι στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, που έλαβε χώρα υπό την προεδρία σας στις 16.1.2012 εκφραστήκατε περιφρονητικά για την ποντιακή διάλεκτο.
Ειδικότερα, απαντώντας σε ένσταση δημοτικών συμβούλων για την υποχρεωτική χρήση της αγγλικής γλώσσας σε επικείμενο να υλοποιηθεί από το Δήμο Δράμας πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώσατε «τους προτείναμε την ποντιακή διάλεκτο και δεν την δέχτηκαν».
Η έκφραση αυτή, που εμπεριέχει σαφή πρόθεση υποτίμησης και χλευασμού της ποντιακής διαλέκτου, που αποτελεί το κύριο συστατικό και χαρακτηριστικό της εθνικοτοπικότητας των Ελλήνων Ποντίων, συνιστά μη συγγνωστό ατόπημα, όταν μάλιστα εκπορεύεται από τα χείλη Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.
Η εκ των υστέρων διευκρινήσεις σας, ότι την άνω έκφραση χρησιμοποιήσατε για «χιούμορ», μας υποχρεώνει να παρατηρήσουμε, ότι τα εθνικά και εθνικοτοπικά χαρακτηριστικά του λαού μας δεν προσφέρονται για αστεϊσμούς στα πλαίσια μάλιστα συνεδρίασης ενός δημοτικού συμβουλίου.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Παρχαρίδης                                 Γεώργιος Γεωργιάδης
Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ.                               Δημοσιογράφος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ 10000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ???? ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 10000 ΕΥΡΩ???? ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΣΕΜΝΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΟΡΟΦΟΥ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΑΣ!!! ΚΑΡΦΩΝΕΣΤΕ ΑΣΧΗΜΑ!