Σελίδες

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Γυαλιά - καρφιά τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε Ηράκλειο και Χανιά

Η ΕΥΑΘ, η ΔΕΗ και ο ΟΛΘ, που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής πορείας των συνδικάτων και των "Αγανακτισμένων" στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, που είχε σημαντικά μειωμένη συμμετοχή σε σχέση με αυτή της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της ΕΥΑΘ. Η πορεία συνεχίστηκε μέχρι την πλατεία του Λευκού Πύργου, όπου οι "Αγανακτισμένοι" έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης και την οδό Παύλου Μελά.
Στο λιμάνι επικράτησε ένταση, όταν μερίδα συγκεντρωμένων αναγνώρισε ανάμεσα στο πλήθος τον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Σίμο Δανιηλίδη. Χρησιμοποιώντας λεκτική βία, τον απώθησαν και τον εξεδίωξαν από τη συγκέντρωση.
Επεισόδια είχαμε και στην Κρήτη, όπου διαδηλωτές έκαναν γυαλιά - καρφιά χθες το μεσημέρι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σε Ηράκλειο και Χανιά. Στο Ηράκλειο ομάδα περίπου 30-40 ατόμων εισέβαλε στα γραφεία της Νομαρχιακής. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίαζαν προσπάθησαν να τους απωθήσουν, αλλά οι "εισβολείς" γκρέμισαν έναν τοίχο από γυψοσανίδα, προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία και έσπασαν ό,τι βρήκαν μπροστά τους. Ανάλογες εικόνες επικράτησαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στα Χανιά. Μετά το συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία, περνώντας και από τα γραφεία της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, επί της οδού Κυδωνίας. Ομάδα νεαρών παραβίασε την κεντρική είσοδο και άρχισε να σπάει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καρέκλες και γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: