Σελίδες

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αποκάλυψη: Μόνο για τους μεγαλοοφειλέτες της Δράμας...

Την ίδια στιγμή που το δραμινό νοικοκυριό κυριολεκτικά αναστενάζει.
Την ίδια στιγμή που οι κατασχέσεις κατακλύζουν την δραμινή κοινωνία και οι τοπικές εφημερίδες καθημερινά γεμίζουν με αποφάσεις πλειστηριασμών.
Την ίδια στιγμή που η μικρή επιχείρηση σβήνει, αφού τα άδεια καταστήματα είναι πλέον περισσότερα από αυτά που λειτουργούν.
Την ίδια στιγμή που η κατάθλιψη  έχει κυριολεκτικά  κατακυριεύσει τους δραμινούς.
Την ίδια στιγμή ο κ. Χαρακίδης τακτοποίησε εαυτόν και τους ομοίους του.
Δεν μιλάμε για την μικρή ατομική επιχείρηση ή τα εμπορικά καταστήματα.
Αναφαιρόμαστε σε επιχειρήσεις με μεγάλα δάνεια όπως αυτές του κ. Χαρακίδη, που σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία έχει συνολικά δάνεια πάνω από 10.000.000 ευρώ.
Το ιστορικό:
Το 2002 (μέτρα Φλωρίδη), το 2006 (μέτρα Αλογοσκούφη) και το 2010 (μέτρα Σαχινίδη) οι επιχειρηματίες (μεταποιητικές και τουριστικές μονάδες) ρύθμισαν τα δάνεια τους με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, που προέβλεπε επιδότηση επιτοκίου κ.λ.π.
Η μεγάλη πλειοψηφία τους τότε,  οι  ημέτεροι,  που προσέτρεξαν-κατευθυνόμενοι-  σε συνεργάτες του κ. Χαρακίδη από το επιμελητήριο και υπέβαλαν αιτήσεις για ένταξη στη ρύθμιση.
Αυτοί εντάχθηκαν στη ρύθμιση ασχέτως αν ο φάκελος τους ήταν επιλέξιμος ή όχι και φυσικά σε βάρος άλλων επιχειρηματιών, που δεν είχαν  τον "μπάρμπα" στο Επιμελητήριο και δεν εντάχθηκαν.
Ναι.
Έτσι ακριβώς έγινε και υπάρχουν στοιχεία με ονοματεπώνυμο.
Το μεγαλείο της  κρατικοδίαιτης και διαπλεκόμενης ελληνικής επιχειρηματικότητας που κατά τα άλλα ωρύεται για την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις δυνάμεις της αγοράς.
Τώρα λοιπόν εν μέσω κρίσης δείτε τι πέτυχε ο κ. Χαρακίδης, αξιοποιώντας προφανώς την πολιτική ισχύ που του παρέχει η δημαρχιακός θώκος με πολιτκή στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, για τον αυτό του και τους άλλους υπερχρεωμένους επιχειρηματίες.
Προσέξτε σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών πως χρησιμοποιείται η κατάντια της Δράμας :
«η γενόμενη διαφοροποίηση των επιχειρήσεων του νομού Δράμας, για τις οποίες προβλέφθηκε ρύθμιση των μη εγγυημένων από το Δημόσιο οφειλών τους, από τις επιχειρήσεις που είναι εγκατεστημένες και λειτουργούν στους λοιπούς νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οφείλεται στο γεγονός ότι ο νομός Δράμας εμφανίζει ιδιαίτερα δυσμενή οικονομικά μεγέθη, καθώς βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας με μέσο όρο 57% του κατά κεφαλήν εισοδήματος της ΕΕ και με ποσοστό ανεργίας διπλάσιο του μέσου όρου τόσο της χώρας όσο και της ΕΕ».
Αυτή είναι η αιτιολογική έκθεση του υπουργείου των Οικονομικών που με ειδική υπουργική απόφαση ενέκρινε μόνο για τη Δράμα τα νέα μέτρα:
*Αναστολή καταβολής οφειλομένων μέχρι 31.12.2013
*επιμήκυνση συνολικής διάρκειας δανείων μέχρι 31.12.2023
*εγγύηση του δημοσίου και για τις μη εγγυημένες οφειλές.
Αν μη τι άλλο επιτέλους κατέχουμε μια πρωτιά.
Μια πρωτιά όμως που εξυπηρετεί τον ευτούλη μας κ. Χαρακίδη.
Την ίδια στιγμή που για όλα τα μεγάλα θέματα της Δράμας λεφτά δεν υπάρχουν και δεν κινείται απολύτως τίποτα στη Δράμα.
Κύριε Χαρακίδη.
Θα μπορούσατε να γίνεται ένας πολύ καλός δήμαρχος, αν όντως μπορούσατε να διαχωρίσετε τον επιχειρηματία από τον πολιτικό.
Εσείς δυστυχώς υποτάσσετε την πολιτική στην υπηρεσία των οικονομικών και επιχειρηματικών σας συμφερόντων.
Γι΄ αυτό διαφένονται ήδη τα πρώτα κρούσματα διάρρηξης της συνοχής στην παράταξης σας.
Κάποιοι από τους συμβούλους σας, οι πασοκογενείς, δεν τα αντέχουν αυτά και αρχίζουν να καταλαβαίνουν.
Γιατί αυτοί προφανώς βρίσκονται στο δήμο  για να υπηρετήσουν την Δράμα και τους δραμινούς.
Δυστυχώς για τη Δράμα σε αντίθεση με εσάς.
Το θέμα ήρθε στην επιφάνεια από επερώτηση του βουλευτή Καβάλας κ. Παπουτσή προς το υπουργείο των Οικονομικών.  


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχω ένα στεγαστικό δάνειο 120.000 και ένα καταναλωτικό δάνειο 24.000 υερώ.
Πληρώνω κάθε μήνα 660 ευρώ.
Μπορώ να πάω στον κ. Χαρακίδη και να κάνω παρόμοια με αυτόν ρύθμιση;

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία ξεκινάει με τα θαλασσοδάνεια μετά τον πόλεμο.
Καημένε λαουτσίκο...

Ανώνυμος είπε...

Αν ανοιχτούν οι φάκελοι των ρυθμίσεων πολλοί πρέπει να πάνε φυλακή

Ανώνυμος είπε...

Μια από τις προϋποθέσεις για υπαγωγή στη ρύθμιση ήταν η διατήρηση του προσωπικού και των θέσεων εργασίας.
Ο Δασκάλου που απολύθηκε από το gellino και προσλήφθηκε στο δήμο, υπάγεται στην περίπτωση αυτή;

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ήταν η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ και θα σας έλεγα.

Ανώνυμος είπε...

Η εταιρία Χαρακίδης Κυριάκος-ΓεωργιάδηςΣτέφανος και συνεργάτες οικονομικών συμφερόντων και όχι μόνον, αφού συνεργάστηκαν άψογα τόσα χρόνια κατάφεραν να βάλουν (χέρι-πόδι) και στον Δήμο Δράμας, με την ανοχή κάποιων ελέγξαν στην αρχή το Επιμελητήριο Δράμας, με μοχλό αυτό μπήκαν κάποιοι κολητοί στις ρυθμίσεις δανείων βιοτεχνικών επιχειρήσεων με σκοπό την διατήρηση των θέσεων εργασίας,οι συγκεκριμένοι (κύριοι) με τα λεφτά όλων μας γιατί όταν καταπέσουν οι εγγυήσεις θα πληρωθούν από το Ελληνικό Δημόσιο και έτσι τα δάνειά τους θα τα πληρώσουμε όλοι μας, διάγουν πολυτελή και προκλητικό βίο με τις Τζιπάρες τους και τις Μερσεντάρες τους και ποσώς τους ενδιαφέρει η καλώς νοούμενη επιχειρηματικότητα, (αναρωτιέμε ο αφελής που είναι η στήριξη στους πολλούς μικρομεσαίους που απολύουν κάθε μέρα προσωπικό και κλείνουν τις επιχειρήσεις τους μη έχοντας διέξοδο).

Στη συνέχεια πήραν στον έλεγχό τους και την Συνεταιριστική τράπεζα, μέσα από κεί δίνουν θαλασσοδάνεια σε ιδίους, αρεστούς και κολητούς, μαντέψτε-ρωτήστε να μάθετε ποιοί έχουν πάρει τα μεγαλύτερα δάνεια και με ποιές εγγυήσεις-υποθήκες και πραγματικές αξίες υποθηκευμένων ακινήτων, αν σκάσει το κανόνι πάλι οι πολλοί ανώνυμοι Δραμινοί θα χάσουν τα λεφτά τους από τις μετοχές που αγόρασαν και όχι μόνο, γιατί το έργο στην τρίτη πράξη ολοκληρώνετε.

Τώρα με την κατάληψη και της Δημοτικής Αρχής έκλεισε ο κύκλος, μπήκε άφθονο χρήμα στα ταμεία της Συνεταιριστικής Τράπεζας αφού το πρώτο μέλημα του νεοεκλεγέντος δημάρχου ήταν να μεταφερθούν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Δράμας στην Συνεταιριστική Τράπεζα που δεν ήταν και λίγα ( στις 31-12-2010 ήταν 7.650.000,00 ΕΥΡΏ )ακολουθούν στην συνέχεια τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των νομικών προσώπων του Δήμου Δράμας που τα ποσά που έχουν δεν είναι αμελητέα, η τρίτη πράξη αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα όλων των σχολείων του Δήμου Δράμας Α'θμιας και Β'θμιας εκπαίδευσης που και αυτά μεταφέρονται στην Συνεταιριστική Τράπεζα, αναρωτηθήτε τι θα γίνει αν και λέω αν κάτι δεν πάει καλά, εκτός από τα χρήματα των ιδιωτών που θα χαθούν, θα καταστραφεί και ότι έχει σχέση με τον Δήμο Δράμας, εγώ ο ταπεινός με το φτωχό μυαλό που κουβαλάω λέω μήπως δεν είναι φρόνιμο να βάζουμε όλα τα αβγά σε ένα καλάθι; εκτός αν υπάρχει σκοπιμότητα και λέω πάλι ίσως για να δοθούν και άλλα θαλασσοδάνεια σε κάποιους.

Και μη βγεί κανένας καλοθελητής να μου πεί ότι πρέπει να στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και ότι δίνουν μεγαλύτερο τόκο από άλλες τράπεζες γιατί θα του απαντήσω ότι για να δίνουν μεγαλύτερο από άλλες τράπεζες κάποιο ζόρι θα έχουν, γιατί στην οικονομία είναι νομοτέλεια, όταν κάτι υπάρχει σε έλειψει αυτός που δεν το έχει δίνει κάτι τις παραπάνω για να το αποκτήση, που στην προκειμένη περίπτωση είναι το ζεστό-μετρητό χρήμα.

Το σχόλιο αυτό δεν έχει σκοπό να θίξει η να λιδορήσει κανένα, απλά θέλει να κάνει έστω και λίγους να σκεφτούν κάτι που δεν το σκέφτηκαν η δεν τους πέρασε από το μυαλό.

Θα κλείσω με ένα αρχείο απόφθεγμα " ούκ εν το πολλώ το εύ "