Σελίδες

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Συνεχίζει να προκαλεί ο θλιβερός κ. Χαρακίδης

"...Παράλληλα όμως έχουμε βάλει μία για πάντα στο περιθώριο της ιστορίας τις όποιες εθνικιστικές ή ακραίες φωνές  που όχι μόνο είναι επικίνδυνες για τον τόπο, αλλά εξάπτουν τα μίση και τον φόβο  μεταξύ των λαών..."

Δελτίο τύπου δήμου Δράμας με αφορμή την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων για τα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ", Τρίτη, 5-7-2011.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από την ανεκδιήγητη απόφαση της δημοτικής αρχής και του κ. Χαρακίδη να καλέσει και να βραβεύσει βουλγάρικο χορευτικό συγκρότημα σε εκδήλωση των "ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ", το σημερινό δελτίο τύπου του δήμου Δράμας είναι άκρως επεξηγηματικό και αποκαλυπτικό.
Με τον πιο επίσημο τρόπο ο δήμος Δράμας και ο κ. Χαρακίδης εμμένει να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, να προσβάλλει την μνήμη των χιλιάδων σφαγιασθέντων της Δράμας και να κατακρεουργεί την συλλογική ιστορική συνείδηση της Δράμας και των Δραμινών.
Εξηγούμαστε:
Το θέμα ανακινήθηκε από το DRAMAOLE.BLOGSPOT.COM και στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι STAR με τους δημοσιογράφους Έλλη Οικονόμου και Παναγιώτη Ηλιάδη, ενώ έστω και καθυστερημένα και ο έταιρος τοπικός τηλεοπτικός σταθμός AΛΦΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ με τους δημοσιογράφους Γρηγόρη Αβανίδη και Θανάση Φυλακτό ασχολήθηκε με το θέμα.
Την πρώτη μέρα της τηλεοπτικής παρουσίασης του θέματος και αφού όλοι κατανόησαν την σοβαρότητα του θέματος, μετά την γενική κατακραυγή, επιχειρήθηκε από συνεργάτες του κ. Χαρακίδη να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη και να υποβαθμίσουν το θέμα.
Προσπάθησαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι η συμμετοχή των Βουλγάρων έγινε με ευθύνη του ποντιακού συλλόγου ΠΥΡΡΙΧΙΟΥ.
Προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το ζήτημα παριστάνοντας τους κουτούς και υποτιμώντας την νοημοσύνη των Δραμινών, όταν γνωστός και μη εξαιρεταίος συνεργάτης του κ. Χαρακίδη επιχειρηματολογούσε στη βάση ότι με την παρουσία τους οι Βούλγαροι τίμησαν την απελευθέρωση της Δράμας.
Η παρέμβαση βέβαια του πιο στενού συνεργάτη του κ. Χαρακίδη -αυτού που έλαβε το δαχτυλίδι στον προεδρικό θώκο του επιμελητηρίου- σε συνδυασμό με το ύφος της υπήρξε αποκαλυπτική, του πως αντιλαμβάνεται η επιχειρηματική κοινότητα τον σεβασμό στην ιστορική μνήμη και την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων που -για αυτούς- προέχουν έναντι οποιωνδήποτε αξιών και ορίων.
Όμως την δεύτερη μέρα και μετά την αποκάλυψή μας για τον διττό ρόλο του κ. Ζωσημάδη (πρόεδρος ΠΥΡΡΙΧΙΟΥ και ταμίας του σωματείου του κ. Χαρακίδη ΠΟΛΗ&ΖΩΗ) οι μάσκες έπεσαν.
Όλοι γνωρίζουν ότι ο οργανωτικά υπερσυγκεντρωτικός κ. Χαρακίδης δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, τουναντίον είναι γνώστης κάθε λεπτομέρειας και ελέγχει απόλυτα τα πάντα.
Το ψέμα ότι ο δήμος δεν ήξερε τίποτα, ασχέτως αν όφειλε να γνωρίζει ή όχι, καταρρίφθηκε.
Το βάρος που φόρτωσαν στον κ. Ζωσημάδη ήταν δυσβάσταχο για ένα συνειδητοποιημένο πρόεδρο ποντιακού σωματείου.
Προφανώς οι "άνωθεν" επιπλήξεις που δέχθηκε ο κ. Ζωσημάδης υπερίσχυσαν των πιέσεων  του αρχηγού της παράταξης και  δημάρχου για να τον καλύψει.  
Προς τιμήν του ο κ. Ζωσημάδης, κατανοώντας ή μη την σοβαρότητα του ατοπήματος και συναισθανόμενος ή μη την ευθύνη του ως προέδρου ποντιακού σωματείου, τοποθετήθηκε δημόσια ζητώντας συγγνώμη και θέτοντας  από την τηλεόραση την παραίτησή του στην κρίση του Δ.Σ. του ΠΥΡΡΙΧΙΟΥ.  
Εκεί λοιπόν που όλοι πίστευαν ότι ο κ. Χαρακίδης κρυβόταν λόγω της γενικής κατακραυγής, το μεσημέρι εκδόθηκε δελτίου τύπου από τον δήμο Δράμας που κάνει λόγο για ακραίες, εθνικιστικές και επικίνδυνες φωνές.
Αμετανόητος λοιπόν ο κ. Χαρακίδης.
Προφανώς έτσι έμαθε να λειτουργεί στην ιδιωτική και επειχηρηματική του ζωή. 
Δεν μπορεί όμως και δεν δικαιούται να συμπαρασύρει την Δράμα και την ιστορία της σε επικίνδυνες ατραπούς.
Το θέμα σχετίζεται με πάγιες θέσεις της ελληνικής  εξωτερικής πολιτικής, τις διεθνείς σχέσεις και την διπλωματία της Ελλάδος.
Ασχέτως αν ο κ. Χαρακίδης αποδείχθηκε ανεπαρκής και υστερόβουλος  σε σχέση με επιχειρηματικά του σχέδια, το ζήτημα είναι ότι εξέθεσε την Δράμα και την εξωτερική  πολιτική της χώρας.
Κατανοεί ή όχι ο κ. Χαρακίδης δεν έχει απολύτως καμία σημασία.
Δυστυχώς οι εξοργισμένοι μαζί του Δραμινοί κατανόησαν πολύ καλά ότι δεν μπορούμε πλέον να ζητάμε πίσω τα κλεμμένα από τους Βούλγαρους ιστορικά αρχεία και κειμήλια της περιοχής μας.
Δεν δικαιούμαστε πλέον να απαιτούμε, από τους Βούλγαρους,  με βάση το διεθνές δίκαιο ούτε καν αυτή την ηθική  αποκατάσταση.
Αντί ο κ. Χαρακίδης να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να προβεί σε ενέρεγειες και δράσεις προκειμένου να αποκαταστήσει την πληγείσα εικόνα και διαπραγματευτική θέση της Δράμας, αυτός συνεχίζει να προκαλεί.
Και αυτό είναι θλιβερό και επικίνδυνο για την Δράμα και την ιστορία της.
Τι λένε για όλα αυτά οι κ.κ. Παπεμμανουήλ, Σούτος, Ευμοιρίδης και Μήτρου;
Φυσικά θλιβερή υπήρξε η απουσία και των τριων βουλευτών από τις εκδηλώσεις των "ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ".
Τέλος ερωτηματικά προκάλεσε η αποπροσανατολιστική τηλεοπτική παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου κ. Μελισσινού, που περί άλλων ετύρβαζε, αν και στρατιωτικός, που όφειλε να κατανοήσει  την σοβαρότητα του θέματος και να επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία.
Σύμφωνα με δήλωσή του παρέστη στην εκδήλωση με το βουλγάρικο συγκρότημα και απλά  εξέφρασε την απορία του προς τον επίσης παρόντα κ.Χαρακίδη, λέγοντας του αν ήταν σκόπιμη η συμμετοχή του βουλγάρικου συγκροτήματος.
Σκόπιμη προφανώς θα ήταν η κάθετη εναντίωση του κ. Μελισσινού και η επιδεικτική αποχώρησή του από την εκδήλωση.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και μονο απο την φοτο που βαζεις δειχνεις ποσο εμπαθης εισαι με το προσωπο του ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΡΑΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΙΔΗ . ακομα δεν μπορεις να πιστεψεις οτι ειναι Δημαρχος Δραμας .Αλλα παρτο χαμπαρι γιατι θα ειναι για πολλα χρονια

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή. Τρίζουν τα κόκκαλα των θυμάτων μας

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα.Πρέπει να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια.
Τι κάνουν οι αντιπολιτεύσεις;

Ανώνυμος είπε...

σχολια που δεν σου αρεσουν δεν τα ανεβαζεις . δεν ντρεπεσαι λιγο ?

Ανώνυμος είπε...

Πολλά σχόλια που δεν του αρέσουν δεν ανεβάζουν!

Ανώνυμος είπε...

εβαλες 2 αντιθετα σχολια και παριστανεις τον δημοκρατη δεν τα ανεβαζεις τα αντιθετα σχολια γιατι δεν εισαι bloger .σε διατεταγμενη υπηρεσια εισαι