Σελίδες

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Εξαθλίωση και υπογεννητικότητα ο εφιάλτης της Ελλάδας και στο βάθος ειδικές οικονομικές ζώνες

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι Έλληνες καθυστερούν να προσθέσουν νέα μέλη στην οικογένειά τους γιατί δίνουν προτεραιότητα στην καριέρα τους ή αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας. Τώρα προστέθηκε και ο εφιάλτης της φτώχειας και της ανεργίας, που έφερε η οικονομική κρίση και επισφράγισαν τα μνημόνια.

Τα δυσβάσταχτα μέτρα τσακίζουν τις γεννήσεις στην Ελλάδα και αν συνυπολογίσουμε τον σχεδιασμό για τις ειδικές οικονομικές ζώνες δεν είναι καθόλου δύσκολο να προβλέψουμε το περιβάλλον που θέλουν να δημιουργήσουν στη χώρα.

Μεγάλα ποσοστά νέων μεταναστεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, με αμοιβές από την εργασία τους που θα τους προσφέρουν μία αξιοπρεπή διαβίωση.


Οι ειδικές οικονομικές ζώνες αποτελούν ειδικά καθεστώτα εργασίας εκτός εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με άθλια μεροκάματα, συνθήκες και ωράρια, με μηδαμινές ή χωρίς ασφαλιστικές εισφορές, προκλητικές φοροαπαλλαγές των ξένων επενδυτών, καμία σύνδεση των δραστηριοτήτων με την εγχώρια οικονομία, ελεύθερος εξαγωγικός προσανατολισμός με εξάντληση των εθνικών πρώτων υλών και φυσικών πόρων προς όφελος της οικονομίας των επενδυτών και ελεύθερος επαναπατρισμός κερδών.

Η Ελλάδα θα καταντήσει μία χώρα έρημη από νέους ανθρώπους και ακόμη περισσότερο εξαθλιωμένοι εργαζόμενοι από χώρες τις ανατολικής Ευρώπης θα γίνουν οι σύγχρονοι σκλάβοι στις ειδικές οικονομικές ζώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: