Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Το δάκρυ του συνταξιούχου και η αγωνία του Αηδόνη για τον ποδοσφαιρικό αγώνα


Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του Twitter αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο το πως αισθάνεται το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Κρατώντας το μήνυμα διαμαρτυρίας, ο Έλληνας συνταξιούχος, εξοργισμένος με τα μέτρα και το νέο μνημόνιο, φωνάζει: ''Αίσχος''!

''Μπορείτε να μας συλλάβετε'', δεν υπάρχουν άλλα χρήματα...

Και κάτω από την κραυγή διαμαρτυρίας, ο άνθρωπος που κρατά σφιχτά το μήνυμα του σωματείου συνταξιούχων ''Συσπείρωση'' (αυτό άλλωστε που χρειάζεται η Ελλάδα αυτές τις κρίσιμες στιγμές), λυγίζει, δακρύζει...

Μια συγκλονιστική εικόνα από τη Θεσσαλονίκη, που ανέβασε ο χρήστης @teacherdude, ενός ανθρώπου, ενός Έλληνα, που δεν αντέχει άλλα χαράτσια, περικοπές και διαπραγματεύσεις...

Στον αντίποδα της δραματικής έκλυσης του γέροντα συνταξιούχου βλέπουμε πρόσωπα σαν αυτό του κ. Αηδόνη. Του πολιτικού «νάνου» που φυτεύτηκε στη Δράμα μετά από πολυετή πορεία στον κομματικό σωλήνα του ΠΑΣΟΚ της Αθήνας. Ενός ανθρώπου που ήρθε στη Δράμα με τις ευλογίες συγκεκριμένων στελεχών ώστε να καταλάβει την έδρα του ΠΑΣΟΚ και να υπηρετήσει -σαν καλός μαθητής- το σύστημα και τους πολιτικούς του μέντορες. Ξεκομμένου  εντελώς από την κοινωνία, έχοντας πλήρη απάθεια στον πόνο του μεροκαματιάρη – έχει ελάχιστα ένσημα-. Ενός ανθρώπου που βλέπει τους ανθρώπους μόνο ως μονάδες στη ζυγαριά το βράδυ τον εκλογών.

Στο πρόσωπο του γέροντα συνταξιούχου βρίσκεται χαραγμένος ο πόνος, η αγωνία, η αγανάκτηση, η οργή. Το δάκρυ μαρτυρά τον κόμπο που τον πνίγει…

Από την άλλη η βουλευτής Εύα Καϊλή, κόβει τη φάση του αγώνα και ο κ. Αηδόνης εξοργίζεται, δεν το αντέχει αυτό, δεν μπορεί αυτό το βάρος να το σηκώσει, αγανακτεί, παλεύει για το δικαίωμα του να βλέπει ποδόσφαιρο, παλεύει και αγωνίζεται για την αγαπημένη του ομάδα…
«Φύγε από τη μέση δε βλέπουμε» η εξοργισμένη κραυγή αγωνίας του οπαδού που μάχεται για το δίκιο του !

5 σχόλια:

dramamini είπε...

Ολοι οι μαϊντανοί, οι φυτευτοί και οι ανεπάγγελτοι που ήρθαν κατά καιρούς στη κακόμοιρη Δράμα μόνο κακό έκαναν, εκμεταλλεύτηκαν την αγαθοσύνη του Δραμινού λαού και το μόνο που κατάφεραν ήταν να υποβαθμίσουν και να καταστρέψουν από την ανεπάρκειά τους την περιοχή αυτή, πιστεύω ότι πήραμε όλοι το μάθημά μας και θα τους στείλουμε από κεί που ήρθαν και πραγματικά εκεί που ανήκουν. Αγαθός σημαίνει καλός, δεν σημαίνει ηλίθιος βλάκας και πάντα εκμεταλλεύσιμος, τα πρόβατα ξύπνησαν και γίναν λύκοι από την κοροϊδια και την εκμετάλλευση, φτάνει πιά ως εδώ, θα το καταλάβουν και πολύ σύντομα μάλιστα.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μόνος σου δεν εμπαινες στο παραβάν για να ψηφίσεις?
καλο θα ήταν λοιπόν να αναγνωρίζουμε πρώτα τα δικά μας λάθη και μετα των υπολοίπων..

Ανώνυμος είπε...

na na arxisan na ksipnane ta xaibanopa!!!!!!na doume omos stis ekloges pou tha ti kanoune olli tous ego sas leo aftos o draminos laos den bazi mialo!!!MAKARI NA DIAPSEFTO !!!!!ALLA AFTA POU IDAN TA MATAKIA MOU TA TELEFTEA XRONIA STIN PATRI DA MOU PIOS KE TI GINOTAN MONO STO KONGO THA MPOROUSA NA FANTASTO ALLA DISTIXOS GINONTOUSAN KE STIN DRAMA O ENNAS EPIMELITIRIA O ALLOS NOMARXIES MIRAZMENA KANONIKA TA KARBELIA!!!KE I DRAMINI APO TIN EKSO!!!!KSIPNISTE XAIIIIIBANIAAAAAA!!!!!KE STILTE TOUS OLLOUS STO DIAOLO!!!!!!!!!!MPAS KE DITE MIA ASPRI MERA!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αφού τρυγύρισες σε διάφορα μαγαζιά, χτύπησε πόρτες και τις βρήκε κλειστές, έγλειψες αποφάσισες να αρχίσεις το δημόσιο φτύσιμο για να πάρεις αξία. Σου λέει αν φτύνω ένα δημόσιο πρόσωπο, ένα Βουλευτή ας πούμε, το σάλιο μου παίρνει αξία και μαζί του κι εγώ διοτί λέω πως έφτυσα τον τάδε!!!
Τέτοια η αξία σου

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕ ΛΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ? ΚΑΙ……….. ΔΕΝ ΤΟΝ ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΙΜΑΤΑ ΤΑ ΜΑΤ, ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ……………………….